marker

Restauracja chińska na ulicy Estrady w Warszawie jest nieco droższa niż typowe lokale tego typu, ale oferuje wyjątkową jakość. Wnętrze jest eleganckie, bardziej przypominające restaurację niż typowy fast food. Potrawy są podawane w estetyczny sposób, na drewnianych deskach, z sosami w ładnych naczyniach. Do wyboru są trzy poziomy ostrości. Kurczak jest wyjątkowo chrupiący, nie sprawia wrażenia tłustego, a mięso pozostaje soczyste i nie przesuszone. Ryż, choć prosty w smaku, idealnie komponuje się z sosem. Surówka jest świeża, z wyraźną nutą kwasowości i lekką słodyczą. Warzywa podawane z daniem również są świeże i pełne smaku. Sajgonka jest pełna mięsa, a tłuszcz jest niewyczuwalny. Kulki wyglądają imponująco i są bardzo smaczne. Ciasto kokosowe rzeczywiście smakuje kokosem. Choć ceny są wysokie, jakość serwowanych potraw jest warta każdej złotówki, co czyni to miejsce godnym polecenia. Ocena 10/10. MUALA