marker

Żurek kosztuje 17 zł w dniu nagrywek. W smaku jest bardzo kwaśny, ma głęboki smak i jest treściwy. Brakuje jednak jajka, ale można go domówić. Żurek z grzybami pachnie jak zupa grzybowa. Grzyby za bardzo przejęły smak, że trzeba się doszukiwać posmaku żurku i robi się przez nie dziwny smak. Kule bele, czyli kluski śląskie nadziewane szarpaną wołowiną, boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym, podawane z kapustą modrą i sosem pieczeniowym, kosztują 38 zł. Kula jest bardzo miękka, kleiste i rozpadają się w ustach. W smaku czuć bardziej ogórek kiszony - brakuje mięsa. Kapusta modra jest słodsza, smaczna i nie jest rozgotowana, co jest wielkim plusem. Mięso jest bardzo delikatne. Kule bele są MUALA 🔥. Duszony karczek kosztuje 38 zł i bardzo fajnie odchodzi - rozpada się. Autorska bułeczka uderza od razu smakiem - mięso-słony smak. Fajny dodatek odmulający. Danie jest po prostu MUALA 🔥. Kiełbasa jest podawana z musztardą chrzanową i ketchupem. Czuć, że nie jest ze sklepu, co jest sporym plusem, i jest bardzo dobra. Zapiekanka z krupniokiem jest bardzo tłusta - jest to ciężkie danie i może zamulać. Nie jest do końca w klimacie Książula.