marker

Lokal przeszedł Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler i oferuje głównie makarony. Jest bardzo mały i w dniu nagrywek jest mało wolnych miejsc. Zupa borowikowa to mistrzostwo - ładnie podana, praktycznie czarna, aksamitna i esencjonalna, niezwykle smaczna. Jej cena to 30 zł w dniu nagrywek. Makarony są serwowane w dość dużych porcjach i wszystkie wyglądają obłędnie. Tagliatelle alla Norma to makaron bezmięsny z lekko pikantnym sosem ze świeżych pomidorów, pieczonymi bakłażanami, zielonymi oliwkami oraz pecorino Romano. Sos jest bardzo dobry, intensywnie pomidorowy, a ser również bardzo smaczny. Pikantność jest umiarkowana. Carbonara niestety nie jest kremowa, jest trochę za bardzo ścięta i widać w niej grudki jajka - przypomina lekką jajecznicę. Nie robi szału. Gnocchi z pesto bazyliowym to kopytka, które wydają się lekkie. Bazylia jest świeża, kopytka z kiełbasą i cebulą są smaczne, ale po dłuższej chwili jedzenia stają się nieco zamulające i mdłe. Deser tiramisu to bajka - przepyszny, niezwykle esencjonalny, słodki, z dużą ilością mascarpone. Cena tiramisu to 25 zł. Panna cotta nie jest zbyt słodka, bardzo dobra. Ogólnie jedzenie jest bardzo dobre, ale nie jest to najlepsza włoska kuchnia w Polsce.